Gizlilik Sözleşmesi

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın ve İletişim İzni’nin Amacı

Bu Gizilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni, içerik ve yer sağlayıcısı olduğumuz işbu internet sitesinindeki kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi , üçüncü kişiler ile paylaşılması, muhafaza edilmesi, güvenliğinin sağlanması, çerezler hakkında bilgilendirme ve bu konular ile ilgili olarak sahip olduğunuz haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim ve kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere , bu Gizilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna uygulanacaktır.

İşlenen Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri İşleme Amacı ve Dayanağı

Tarafımızca İnternet sitesi kullanıcılarına/üyelerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla ve “5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”ve ilgili ikincil mevzuat , “5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu” ve “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması  Kanunu” başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülükler çerçevesinde, söz konusu amaç ve yasal yükümlülükleri yerine getirebilmeyi sağlayacak (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta, cinsiyet, adres, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla  kullanıcıyı/üyeyi doğrudan veya dolaylı tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep edilebilmektedir. Bu kişilesel veriler, açık rızanıza istinaden, işbu Gizilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

Kişisel Veri Saklama Süresi

“6663 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl süreyle, ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde Bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl süreyle saklanacaktır. Belirtilen sürelerin sonunda, kişisel verileriniz Tarafımızca veya talebiniz üzerine silinecek, yok edilecek veya anonim hale gelecektir. Ayrıca “5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” uyarınca işlediğimiz trafik verileri 2 yıl süreyle saklanacak ve bu süre bittikten sonra anonim hale gelecektir.

Çerez (Cookie) Kullanımı

İnternet sitesi, çerez kullanılan bir sitedir. Çerez: herhangi bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bir iletiyi görüntülediğinizde tarayıcı ve cihazınızın hafızasına yerleştirilen genellikle harf ve rakamlardan oluşan kısa metin dosyalardır.

İnternet sitesi, ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde işbu Gizilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgileriniz toplanacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

Tims.tv internet sitesinde çerez kullanıyor mu?

Evet. Tüm sanal internet siteleri gibi, kendi sitelerimizde de belirli tipte çerezler kullanıyoruz. Bu da teknoloji çeşitliliği yoluyla kişisel olmayan bilgileri toplamamıza izin veriyor. Çerez kullanımı, sitemize geri dönen ziyaretçileri tespit etmekte bize yardımcı oluyor, internet sitemizi kaç kişinin ziyaret ettiği, erişim sağlanan sayfaları, sayfa yükleme ya da internet sitemizi gezinmede teknik sorun yaşanıp yaşanmadığını bize bildiriyor. Bu bilgileri toplayarak, internet sitemizin hangi bölümlerinin kullanıcılarımız için daha önemli olduğunu öğreniyoruz ve internet sitelerimizdeki genel ilgi noktalarını gözlemleyebiliyoruz. Aynı zamanda anında müdahale etmeniz için sitemizdeki teknik sorunları tespit etmemize de izin veriyor. Dolayısıyla, İnternet sitemizi güncellememize ve ziyaretçilerimiz için olanaklarımızı arttırmamıza yardımcı oluyor.

Tims.tv İnternet sitelerine girebilmek için çerezleri kabul etmem gerekiyor mu?

Hayır. Tarayıcınız üzerinde çerez fonksiyonunu kapatarak bizimki de dahil olmak üzere internet sitelerinin çerez kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak, bu seçeneği seçerseniz diğer sitelerde olduğu gibi bizim sitemizin bazı bölümleri de düzgün çalışmayacaktır. Örneğin, sitemiz aracılığıyla bir hizmet satın almak ya da sınırlı bir alana erişim sağlamak için şifre girmek isterseniz, site kimliğinizi çerezler aracılığıyla tespit etmeden bunu yapamazsınız.

Çerezler aracılığıyla benimle ilgili hangi bilgileri elde ediyorsunuz?

İnternet siteleri üzerinde kullanılan çerezler için dört genel kategori bulunmaktadır:

Kesin surette gerekli (ya da zorunlu) çerezler.  Bu çerezler, istediğiniz hizmetler gibi özellikleri kullanmak ve internet sitesi içinde gezinmenize olanak sağlamak için gereklidir. Bu çerezler olmadan, bu hizmetleri kullanamazsınız. Bunların içinde, örneğin, kullanıcı olarak kayıt olma, sitenin güvenli alanlarına erişim sağlama, site aracılığıyla satın alım yapma da bulunmaktadır. Tüm halka açık internet siteleri gibi, bizim sitemiz de kesin surette gerekli çerezler kullanmaktadır.

Performans çerezleri. Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla hangi sayfaları ziyaret ettiği ve internet sayfalarından hata mesajları alıp almadığı gibi ziyaretçilerin internet sitesini nasıl kullandığı ile ilgili bilgi toplar. Bu çerezler ziyaretçinin kimlik bilgileri ile ilgili bilgi toplamaz. Çerezlerin topladığı tüm bilgiler bir arada toplanır ve dolayısıyla kimliği gizlidir. Sadece internet sitesinin çalışmasını geliştirmek için kullanılır. Neredeyse tüm internet siteleri gibi, biz de sitelerimizde performans çerezleri kullanıyoruz.

İşlevsellik çerezleri. Bu çerezler internet sitesinin tercihlerinizi hatırlamasına izin verir (adınız, diliniz ya da yaşadığınız bölge gibi) ve size geliştirilmiş ve daha kişisel özellikler sağlar. Bu da siteyi kullanırken daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlar. Çerezlerin topladığı bilgi anonim hale getirilmiş olabilir ve diğer internet siteleri üzerindeki gezinme faaliyetlerinizi izleyemez. Neredeyse tüm internet siteleri gibi, biz de sitelerimizde işlevsellik çerezlerini kullanıyoruz.

Hedef belirleme ve reklam çerezleri. Bu çerezler siz ve ilgilendiğiniz konular ile ilgili reklam yapmak için internet üzerinde gezinme alışkanlarınız ile ilgili bilgi toplar. Aynı zamanda bir reklamın tarafınızdan görüntülenme sayısını sınırlandırmak ve reklam kampanyasının etkinliğini ölçmeye yardımcı olmak için de kullanılır. İnternet sitesi operatörünün izni ile birlikte reklam ağları tarafından yerleştirilir. Bir internet sitesini ziyaret ettiğinizi hatırlar ve bu bilgi reklamcılar gibi diğer organizasyonlarla paylaşılır. Hedef belirleme ve reklam çerezleri sıklıkla diğer organizasyonlarca sağlanan site işlevselliği ile bağlantılıdır. Tims.tv, internet sitesi üzerinde reklam çerezleri kullanmaz ve üçüncü tarafların, sitelerinde bu tür çerezler kullanmalarına izin vermez.

Bilgisayarımda çerezleri devre dışı bırakmayı seçersem ne olur?

Bunun gibi teknolojileri devre dışı bırakmadıkça, internet sitemiz ve çevrim içi hizmetlerimizi kullanarak, cihazınız üzerine belirtilen türdeki çerezleri ve ilgili teknolojileri yerleştirebileceğimizi kabul etmiş olursunuz.

Web işaretçileri nedir?

Reklam çerezleri,  ağ tarayıcısı kullanımı bazı alınarak bireyin belirli kalemleri satın almasını hedefleyen çerezlerdir. Örneğin, ağ üzerinde golf kulüplerini gezdiyseniz ve kullandığınız İnternet sitelerinde (ya da arama motoru) reklam çerezleri konumlandırmış ise, golf ürünleri satan ya da golf ile ilgili içeriği olan başka sitelerin açılır reklamlarını görebilirsiniz. Tims.tv İnternet siteleri üzerinde reklam çerezleri kullanmaz ve üçüncü tarafların da kendi sitelerinde bu çeşit çerezler kullanmasına izin vermez.

Reklam çerezleri nelerdir?

Reklam çerezleri,  ağ tarayıcısı kullanımı bazı alınarak bireyin belirli kalemleri satın almasını hedefleyen çerezlerdir. Örneğin, ağ üzerinde golf kulüplerini gezdiyseniz ve kullandığınız İnternet sitelerinde (ya da arama motoru) reklam çerezleri konumlandırmış ise, golf ürünleri satan ya da golf ile ilgili içeriği olan başka sitelerin açılır reklamlarını görebilirsiniz. Tims.tv İnternet siteleri üzerinde reklam çerezleri kullanmaz ve üçüncü tarafların da kendi sitelerinde bu çeşit çerezler kullanmasına izin vermez.

Çerez ya da benzeri ağ teknolojilerinin kullanımından nasıl vazgeçebilirim (iznimi geri çekebilirim)?

Çerez kullanımından aşağıdaki şekilde vazgeçebilirsiniz.

Ağ tarayıcınızı çerez kullanımını önleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde ayarlarsanız, sitemizi hala gezebilir fakat birçok özelliğinden yararlanamayabilir ya da satın alım yapamayabilirsiniz.

Tims.tv, üçüncü tarafların, internet sitelerine çerez ya da benzeri web teknolojilerini kurmalarına izin veriyor mu?

Genel bir kural olarak, üçüncü tarafların (reklamcılar gibi) internet sitenize çerez yerleştirmesine ya da davranışsal reklamcılık faaliyetinde bulunmasına izin vermeyiz. Ancak, sosyal ağ oluşturma sayfalarımız gibi bazı internet sitelerimizde, YouTube ya da başka sitelerden videolar gibi bireylerin üçüncü taraf içerikleri ya da diğer üçüncü taraf sitelerinden alınan içerik ve paylaşma araçları ile yükleme yapmaları mümkündür. Tims.tv’un mülkiyetinde olmayan ya da tarafından çalıştırılmayan sitelerce dağıtılan çerezleri kontrol edemememiz sebebiyle, çerezler ile ilgili daha fazla bilgi için ilgili üçüncü taraf internet sitesini/sitelerini kontrol etmelisiniz. Ancak, genel anlamda, tarayıcı ayarlarınızı düzenleyerek üçüncü taraf çerezlerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

Kişisel Verilerinizi, güvenliğiniz ve yasalar karşısındaki yükümlülüğümüzü ifa etmek amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere yasal ve idari olarak bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruşları ile paylaşabileceğiz.

Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Önlemler

Kişisel Verilere yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım veya bu bilgilerin kaybı, kötü/hatalı kullanımına karşı korumak için gerekli her türlü teknik ve idari güvenlik tedbirleri almaktayız. Kullanmakta olduğumuz tedbirler arasında güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde lütfen bize ulaşınız.   

Kişisel Verilerinizin gizliliğinin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almamıza karşın, İnternet sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, bu durum derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecek ve gerekli önlemler alınacaktır.  

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın ve İletişim İzni’nde yapılacak değişiklikler

İşbu Gizlilik/ Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda her zaman değişiklik yapılabilir. İnternet Sitemizde yayınlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişiklikler hakkında ayrıca Duyuru panosu aracılığıyla ve/veya e-posta ile duyuracağız. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde bize ulaşarak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın ve İletişim İzni, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabiidir. İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

İletişim İzni

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve Tarafımızın sözleşme ilişkisi içinde olduğu üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.